R O M Â N I A                                                         PROIECT

    JUDEȚUL MUREȘ                                                 

 CONSILIUL JUDEȚEAN

 

       

HOTĂRÂREA NR.____

 din 17 februarie 2005

privind trecerea unei părți din  imobilul  situat în municipiul Tîrnăveni,

str. Dr. Victor Babeș, nr.2, din domeniul public în domeniul privat

 al județului Mureș

 

 

         Consiliul Județean Mureș,

         Văzând Expunerea de motive nr.1352/08.02.2005 a Președintelui Consiliului Județean Mureș, adresa Ministerului Sănătății cu nr. 48160/2004 și Referatul nr. 469/07.02.2005 al Spitalului Municipal „Gheorghe Marinescu” Tărnăveni,

         Având în vedere prevederile art.2 din Hotărârea nr. 34/2003 a Consiliului Județean Mureș și prevederile art.1, alin.(1), art.2, alin(1) și art.3 din H.G.R. nr.8842004 privind concesionarea unor spații cu destinația de cabinete medicale,

         În baza prevederilor art.10 din Legea nr.213/1998 privind proprietatea publică și regimul juridic al acesteia,

         În temeiul prevederilor art.109 din Legea nr.215/2001 privind administrația publică locală,

h o t ă r ă ș t e :

 

Art.1. Se aprobă trecerea din domeniul public al județului Mureș și administrarea  Spitalului Municipal „Gheorghe Marinescu” Tîrnăveni, în domeniul privat al județului Mureș și concesionarea unor spații cu destinația de cabinete medicale, reprezentând cabinete medicale individuale, din incinta  imobilului situat în  municipiul Tîrnăveni, str. Dr. Victor Babeș, nr.2, în suprafață totală de 161,94 mp,  din care 96,3 mp suprafață utilă cabinete medicale și birouri și 65,64 mp suprafață de folosință comună.

Art.2.  Se revocă dreptul de administrare al Spitalului Municipal „Gheorghe Marinescu” Tîrnăveni asupra spațiilor cu destinația de cabinete medicale, trecute în domeniul privat al  județului Mureș, potrivit art.1 din prezenta hotărâre.

Art.3.  Se împuternicesc să semneze contractele de concesiune, reprezentanții legali ai Consiliului Județean Mureș, respectiv Președintele Consiliului Județean Mureș și Secretarul General al județului Mureș.

Art.4. Cu ducerea la îndeplinire a prezentei hotărâri se încredințează Direcția Juridică și Administrație Publică care o va comunica Prefecturii Mureș și Spitalului Municipal „Gheorghe Marinescu” Tîrnăveni

 

 

 

        PREȘEDINTE         

                                           

              Lokodi Edita Emöke               

                                                   

             AVIZAT PENTRU LEGALITATE

                                                                             SECRETAR  GENERAL

 

                                                                                  Ioan Togănel

 

 

_____________________________________________________________________________________________________________

 

 

  ROMÂNIA

     JUDEȚUL MUREȘ

CONSILIUL JUDEȚEAN

      Nr.1352/08.02.2005

 

 

EXPUNERE DE MOTIVE

 

 

la proiectul de hotărâre privind trecerea unei părți din  imobilul  situat în  municipiul Tîrnăveni, str Dr. Victor Babeș, nr.2, din domeniul public în domeniul privat al județului Mureș

 

 

         În conformitate cu prevederile H.G.R. nr.867/2002 privind trecerea unor imobile din domeniul privat al statului și din administrarea Ministerului Sănătății și Familiei în domeniul public al județelor și în administrarea consiliilor județene, imobilul situat în municipiul Tîrnăveni, str. Dr. Victor Babeș, nr.2 a trecut în domeniul public al județului Mureș și în administrarea Consiliului Județean Mureș. Ulterior, prin Hotărârea nr. 34/2003 Consiliului Județean a transmis dreptul de administrare asupra imobilului menționat mai sus Spitalului Municipal „Gheorghe Marinescu” Tîrnăveni.

            Potrivit art.1, alin.(1) din H.G.R. nr. 884/2004, privind concesionarea unor spații cu destinația de cabinete medicale „ bunurile imobile sau părțile acestora, aflate în proprietatea publică a statului sau a unităților administrativ-teritoriale, în care funcționează cabinetele medicale înființate potrivit O.G. nr. 124/1998 privind organizarea și funcționarea cabinetelor medicale…, trec în proprietatea privată a statului, respectiv a unităților administrativ – teritoriale, potrivit art.10 din Legea nr.213/1998 privind proprietatea publică și regimul juridic al acesteia”.

         Art.2 din actul normativ mai sus menționat prevede faptul că, concesionarea imobilelor în care funcționează cabinetele medicale se face fără licitație publică, iar spațiile concesionate vor fi utilizate doar în scopul desfășurării de activități medicale.

         În baza prevederilor art.4 din H.G.R. nr.884/2004, concesionarea spațiilor se face în schimbul unei redevențe anuale la valoarea de 1euro/mp/an, în primii 5 ani, după care nivelul acesteia se va stabili de către concedent, pornind de la prețul pieței, sub care redevența nu poate fi acceptată.

         În conformitate cu prevederile Ordinului nr. 946/2004, obiectul contractului de concesiune îl constituie exploatarea spațiului în care funcționează cabinetul medical, conform schiței spațiului, elaborată de Spitalul Municipal „Gheorghe Marinescu” Tîrnăveni, care va constitui anexă la contractul de concesiune.

         Având în vedere toate aceste considerente, adresa Ministerului Sănătății nr. 48160/2004 precum și solicitarea Spitalului Municipal „Gheorghe Marinescu” Tărnăveni formulată în acest sens și însoțită de cererea de concesionare a medicilor specialiști - titulari ai cabinetelor medicale individuale ce funcționează în spațiile respective,

         Propunem Consiliului Județean, aprobarea trecerii din domeniul public județean și administrarea Spitalului Municipal „Gheorghe Marinescu” Tărnăveni, în domeniul privat al județului Mureș, în vederea concesionării, a unor spații cu destinația de cabinete medicale, reprezentând cabinete medicale individuale care fac obiect de reglementare a H.G.R. nr. 884/2004, din incinta imobilului – ambulatoriu de specialitate situat în municipiul Tîrnăveni, str. Dr. Victor Babeș, nr.2, în suprafață totală de 161,94 mp ( din care 96,3mp suprafață utilă cabinete medicale și birouri + 65,64 mp suprafață spații de folosință comună).

 

 

        

 

 

 

 

 

PREȘEDINTE                                         SECRETAR GENERAL

 

               Lokodi Edita Emöke                                               Ioan Togănel