ROMÂNIA                                                                                                                                                                                                 

                     JUDEȚUL MUREȘ

                  CONSILIUL JUDEȚEAN

 


           HOTĂRÂREA NR. 133

din 5 septembrie 2013


 privind încuviințarea realizării de către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș a unor lucrări asupra imobilului din domeniul public al județului, situat în municipiul Reghin, str. Castelului nr.12.

 

 

Consiliul Județean Mureș,

Văzând Expunerea de motive nr.15621/29.08.2013 prezentată de Direcția Economică, precum și avizul comisiilor de specialitate,

Având în vedere prevederile Legii nr.50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, republicată, cu modificările și completările ulterioare, adresa Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș nr.23660/2013, precum și proiectul tehnic de realizare a lucrărilor,

În temeiul dispozițiilor articolului 91, alin.(1) lit. c și art. 97 alin. (1) din Legea nr.215/2001 a administrației publice locale, republicată, cu modificările și completările ulterioare,

hotărăște:

Art.1. Se încuviințează executarea de către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș a lucrărilor de „Amenajare bucătărie și sală de mese la CRRN Reghin” în imobilul situat în municipiul Reghin, str. Castelului, nr.12, cu respectarea proiectului tehnic, înregistrat la Consiliul Județean Mureș sub nr.17458/2012.

 Art.2.(1) Prezenta hotărâre constituie acordul proprietarului pentru realizarea lucrărilor menționate la art.1, în conformitate cu Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

 (2) Acordul proprietarului nu constituie act de autorizare a executării lucrărilor, beneficiarul fiind dator a obține toate avizele, acordurile și autorizațiile necesare, potrivit legii.

         Art.3. Prezenta hotărâre se comunică Direcției Economice și Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș care răspund de aducerea sa la îndeplinire.

                                                                               

                PREȘEDINTE                                                        Contrasemnează      

         SECRETAR

                Ciprian Dobre                                                         

 Aurelian - Paul Cosma 

 

 

 

ROMANIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
Direcția Economică

Nr.15621/29. 08.2013

 

EXPUNERE DE MOTIVE
privind încuviințarea realizării de către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș a unor lucrări asupra imobilului din domeniul public al județului, situat în municipiul Reghin, str. Castelului nr.12.

 

 

Imobilul, situat în municipiul Reghin, str. Castelului nr.12, face parte din domeniul public al județului Mureș în baza Legii 213/1998 privind bunurile proprietate publică, fiind atestat în domeniul public al județului prin HGR nr.964/2002.

În acest imobil își desfășoară activitatea Centrul Școlar de Educație Incluzivă Nr.3 - S.A.M. Reghin și Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Reghin ce face parte din structura Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș, administratorul imobilului.                             

        Prin procesul verbal nr.14256 încheiat în data de 22.07.2013, comisia constituită prin Dispoziția nr.161/2013 a Președintelui Consiliului Județean Mureș a procedat la predarea faptică a unei părți din imobilul situat în municipiul Reghin, str. Castelului nr.12, persoanei îndreptățite la restituirea în natură a acestuia, în sensul prevederilor Legii nr. 10/2001 și a Dispoziției nr.146/2008 a Președintelui Consiliului Județean Mureș.

          Având în vedere că în urma retrocedării Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Reghin a rămas fără bucătărie și sală de mese, prin adresa nr.23660/2013 Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș, în calitate de administrator, solicită acordul Consiliului Județean pentru extinderea unei construcții din imobil, în vederea amenajării bucătăriei și a sălii de mese în scopul relocării acestora, conform documentației tehnice depusă la sediul autorității publice județene sub nr.17458/2012.

         In conformitate cu Legea nr.50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, republicată, cu modificările și completările ulterioare, pentru obținerea autorizației de construire este necesar acordul proprietarului, sens în care propunem încuviințarea realizării acestor lucrări de către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș.

 

          Față de cele expuse, supunem spre dezbatere și aprobare proiectul de hotărâre anexat.

 

 

 

        PREȘEDINTE                                                      DIRECTOR EXECUTIV                                             

       Ciprian Dobre                                                                   Bartha Iosif     

 

 

 

 

Întocmit: Marcela Moldovan