R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR. 12
din 16 februarie 2006
privind cuprinderea în domeniul public al județului Mureș a unor imobile achiziționate de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș și transmiterea dreptului de administrare către această instituție

Consiliul Județean Mureș,
Analizând Expunerea de motive a Direcției Economice nr.1270/01.02.2006,
În conformitate cu prevederile art.3 alin.(3) și art.12 alin.(1) și (2) din Legea nr.213/1998 privind proprietatea publică și regimul juridic al acesteia, precum și a Normelor tehnice pentru întocmirea inventarului bunurilor care alcătuiesc domeniul public al comunelor, orașelor, municipiilor și județelor, aprobate prin H.G. nr. 548/1999,
În temeiul art.109 din Legea nr.215/2001 privind administrația publică locală,

hotărăște :

Art.1 (1) Se aprobă cuprinderea în domeniul public al județului Mureș a 22 imobile achiziționate de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș, modificându-se în mod corespunzător Anexa la Hotărârea Consiliului Județean nr.42/2001 privind însușirea bunurilor care fac parte din domeniul public al județului Mureș, cu modificări ulterioare.
(2) Elementele de identificare ale imobilelor sunt cuprinse în Anexa ce face parte integrantă din prezenta hotărâre.
Art.2 Se transmite dreptul de administrare a celor 22 imobile către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș.
Art.3 De îndeplinirea prezentei hotărâri răspunde Direcția Economică.
Art.4. Prezenta hotărâre se comunică Direcției Economice și Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș.

 

PREȘEDINTE
Lokodi Edita Emöke
  Contrasemnează
SECRETAR GENERAL
Ioan Togănel

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
Direcția Economică
Nr.1270/01.02.2006

EXPUNERE DE MOTIVE
la proiectul de hotărâre privind cuprinderea în domeniul public al județului Mureș a unor imobile achiziționate de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș și transmiterea dreptului de administrare către această instituție

 

În perioada 2002 - 2004 în vederea îndeplinirii obiectivelor Strategiei Naționale aprobate în domeniul protecției copilului precum și a strategiei județene privind desființarea unor centre rezidențiale și înființarea unor case de tip familial, Direcția Generală pentru Protecția Drepturilor Copilului Mureș a achiziționat un număr de 22 imobile pe raza județului Mureș prin 4 programe Phare.
Astfel, prin programul Phare RO.MS 308 au fost cumpărate 3 imobile în comuna Ceuașu de Câmpie, str.Principală nr.43, nr.417 și nr.185, județul Mureș destinate desfășurării activității Centrului rezidențial de tip familial pentru copii cu handicap. (poziția 1-3 din Anexă).
Prin programul Phare RO.MS 122 au fost achiziționate 6 apartamente și un imobil în municipiul Reghin în care se desfășoară activitatea caselor familiale Phare Reghin. (poziția 4-10 din Anexă).
Prin programul Phare Ro.MS 123 au fost achiziționate 9 imobile în diferite locații din județ în care se desfășoară activitatea caselor familiale din cadrul Serviciului de coordonare și administrare a caselor de tip familial. (poziția 11-19 din Anexă).
Prin programul Phare RO.MS 121 a fost achiziționat imobilul situat în municipiul Tîrgu Mureș, str.Salcâmului nr.22, județul Mureș, în care se desfășoară activitatea Centrului maternal "Materna". (poziția 20 din anexă)
Având în vedere că aceste programe s-au derulat prin fost Direcție Generală pentru Protecția Drepturilor Copilului Mureș, aceasta având calitatea de cumpărător, imobilele au fost întabulate pe numele și pe seama acestei instituții, deși în ele își desfășoară activitatea un serviciu public de interes județean.
De asemenea, în luna decembrie 2005, în vederea continuării strategiei județene în domeniul protecției copilului, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș a achiziționat 2 imobile în municipiul Tîrgu Mureș, cu finanțare din bugetul județului, în care se extinde activitatea caselor familiale din cadrul Serviciului de coordonare și administrare a caselor de tip familial. (poziția 21-22 din Anexă).
Întrucât aceste 2 imobile au fost cumpărate de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș, fără un mandat de reprezentare din partea Consiliului Județean au fost întabulate pe numele și pe seama acestei instituții, deși și în acestea își desfășoară activitatea un serviciu public de interes județean.
Potrivit art.3 alin.3 din Legea nr.213/1998 privind proprietatea publică și regimul juridic al acesteia, bunurile în care își desfășoară activitatea instituțiile publice de interes județean, fac parte din domeniul public al județului.
În aceste condiții, întrucât în cele 22 de imobile achiziționate de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș își desfășoară activitatea un serviciu public de interes județean, trebuie cuprinse în domeniul public al județului, iar administrarea transmisă către acest serviciu.
Având în vedere motivele expuse, propunem aprobarea proiectului de hotărâre alăturat.

 

DIRECTOR
Bartha Iosif

 

VĂZUT
VICEPREȘEDINTE
Emil Groza