R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR. 131
din 27 octombrie 2005
privind aprobarea cooperării între Consiliul Județean Mureș și Teatrul Național din Târgu Mureș în vederea realizării în comun a proiectului ,,TEATRUL TE VIZITEAZĂ''


Consiliul Județean Mureș,
Văzând Expunerea de motive nr.12493/ 17.10.2005 a Direcției economice precum și avizul comisiilor de specialitate,
Având în vedere articolul 31, alin.1 din OUG nr.45/2003 privind finanțele publice locale, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 108/ 2004,
În conformitate cu prevederile art.104 litera ,,s '' și a art.109 din Legea nr.215/2001 privind administrația publică locală cu modificările și completările ulterioare,

hotărăște:

Art.1. Se aprobă cooperarea Consiliului Județean Mureș cu Teatru Național din Târgu Mureș în vederea realizării în comun a proiectului ,, TEATRUL TE VIZITEAZĂ'', potrivit Convenției prevăzută în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre.
Art.2. Doamna Lokodi Edita Emöke, Președintele Consiliului Județean Mureș, se împuternicește cu semnarea convenției menționată la art. nr.1.
Art.3. Prezenta hotărâre se comunică Direcției Economice, Direcției Juridice și Administrației Publice din cadrul Consiliului Județean și Teatrului Național din Târgu Mureș, care răspund de ducerea sa la îndeplinire.

 

PREȘEDINTE
Lokodi Edita Emöke
  Contrasemnează
SECRETAR GENERAL
Ioan Togănel

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
Direcția Economică
Nr.12493/17.10.2005

EXPUNERE DE MOTIVE
la proiectul de hotărâre privind aprobarea cooperării între Consiliul Județean Mureș și Teatrul Național din Târgu Mureș în vederea realizării în comun a proiectului ,, TEATRUL TE VIZITEAZĂ''

Prin adresa nr.12328/12.10 2005, Teatrul Național din Târgu Mureș, Companiile ,, Liviu Rebreanu'' și ,, Tompa Miklos'' solicită Consiliului Județean sprijin financiar pentru realizarea unui program teatral care urmează să se desfășoare în instituțiile de asistență socială ( centre de plasament pentru copii, cămine spital pentru bătrâni, etc.) pe teritoriul Județului Mureș.
În cadrul acestui proiect actorii Teatrului Național Târgu Mureș vor prezenta câte un program teatral de nivel profesionist în instituții în care există asistați care sunt privați de posibilitatea participării la un act teatral.
Deoarece aceste spectacole urmează să se realizeze în sistem ambulant, necesitând un efort financiar pentru transportul personalului artistic și tehnic, respectiv a elementelor de decor-sonorizare-iluminat, Consiliul Județean, intenționează să sprijine desfășurarea acestei acțiuni în calitate de co-organizator potrivit Convenției alăturate, prin alocarea sumei de 23.000 lei ( RON).
Față de cele de mai sus propunem aprobarea proiectului de hotărâre alăturat împreună cu convenția care face parte integrantă din aceasta.

 

DIRECTOR,
Bartha Iosif

 

Văzut,
VICEPREȘEDINTE
Emil Groza