R O M Â N I A
JUDETUL MURES
CONSILIUL JUDETEAN

HOTÃRÂREA NR. 7
din 20 ianuarie 2005
privind aprobarea programului de ocupare temporara a fortei de munca din rândul somerilor, pentru anul 2005

Consiliul Judetean Mures,
Având in vedere Expunerea de motive nr. 269 /11. 01. 2005 a Serviciului Resurse Umane si Consilieri Presedinte cu privire la aprobarea programul de ocupare temporara a fortei de munca din rândul somerilor pentru anul 2005,
In baza prevederilor Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca precum si ale prevederilor art. 87 alin.(1), (2) si (3) din H.G. nr. 377/2002, pentru aprobarea Procedurilor privind accesul la masurile de stimularea ocuparii fortei de munca, modalitatile de finantare, modificata si completata prin H.G. nr. 937/2004,
In temeiul prevederilor art.109 din Legea nr. 215/2001 privind administratia publica locala,

h o t a r a s t e :

Art. 1. Se aproba programul de ocupare temporara a fortei de munca din rândul somerilor, cu un numar minim de 700 locuri de munca pentru anul 2005, repartizate pe consiliile locale municipale, orasenesti si comunale, conform anexei care face parte integranta din prezenta hotarâre.
Art.2. Se imputernicesc primarii sa repartizeze, in limita numarului de persoane prevazute in programul de ocupare, locurile de munca subventionate, pe lucrari si activitati pentru dezvoltarea comunitatii locale respective, si sa le distribuie angajatorilor care le organizeaza, pe baza contractelor atribuite cu respectarea reglementarilor in vigoare privind achizitiile publice.
Art.3. Prezenta hotarâre se comunica Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Mures si primariilor din judet.


PRESEDINTE
Lokodi Edita Emöke
  Contrasemneaza
SECRETAR GENERAL
Toganel Ioan

 


ROMÂNIA
JUDETUL MURES
CONSILIUL JUDETEAN
Serviciul Resurse Umane si
Consilieri Presedinte
Nr. 269 /11. 01. 2005
Dosar II.B.2

EXPUNERE DE MOTIVE
la proiectul de hotarâre privind aprobarea programului de ocupare temporara a fortei de munca din rândul somerilor, pentru anul 2005


Legea nr. 76/2002, privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca reglementeaza subventionarea cheltuielilor cu forta de munca din rândul somerilor, pentru executarea de lucrari si activitati de interes pentru comunitatile locale, dupa cum urmeaza:
a) servicii publice de refacere si intretinere a infrastructurii, de ecologizare si de realizare a unor lucrari edilitare, organizate de autoritatile publice locale, de firme private sau organizatii neguvernamentale, cu avizul administratiei publice locale;
b) servicii sociale care cuprind activitati de ingrijire la domiciliu a copiilor, bolnavilor, persoanelor vârstnice, persoanelor cu handicap, organizate de autoritatile publice locale, organizatii neguvernamentale si alte organisme, in conditiile legii.
H.G. nr. 377/2002, pentru aprobarea Procedurilor privind accesul la masurile de stimularea ocuparii fortei de munca, modalitatile de finantare, modificata si completata prin H.G. nr. 937/2004, la art. 87 prevede faptul ca programul de ocupare temporara a fortei de munca se intocmeste anual de agentiile pentru ocuparea fortei de munca si se prezinta, pentru aprobare, la consiliile locale comunale, orasenesti si ale sectoarelor municipiului Bucuresti, precum si la consiliile judetene, ca autoritati publice deliberative din localitatile si judetele pentru care acestea au fost elaborate. Odata cu aprobarea programului de ocupare, legea prevede sa se imputerniceasca primarii sa repartizeze locurile de munca subventionate pe lucrari si activitati pentru dezvoltarea comunitatilor locale, si sa le distribuie angajatorilor.
Conform celor de mai sus, Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Mures, prin adresa nr. 10962/ 29.12.2004 ne-a transmis spre aprobare numarul minim de 700 locuri de munca propus in planul de ocupare pentru anul 2005, numar de locuri de munca ce a fost repartizat pe municipii, orase si comune, conform anexei la hotarârea alaturata, hotarâre ce aduce spre aprobare si propunerea de imputernicire a primarilor de a repartiza in limita numarului de persoane prevazute in programul de ocupare, locurile de munca subventionate, pe lucrari si activitati pentru dezvoltarea comunitatii locale respective, si sa le distribuie angajatorilor care le organizeaza, pe baza contractelor atribuite cu respectarea reglementarilor in vigoare privind achizitiile publice.
In baza celor de mai sus, propunem spre dezbatere si aprobare proiectul de hotarâre alaturat si anexa.

 

SEF SERVICIU
Elena Gilea
  VAZUT
VICEPRESEDINTE
Emil Groza