EXPUNERE DE MOTIVE
la proiectul de hotarâre privind aprobarea efectivului total
al functionarilor publici pe categorii si clase de salarizare pentru aparatul propriu
al Consiliului Judetean Mures

Potrivit prevederilor art.66, alin.(6) din Legea nr.188/1999 privind Statutul functionarilor publici, modificata si completata prin O.U.G. nr.82/2000 si O.U.G. nr.284/2000, numarul maxim de titulari pentru fiecare categorie si clasa, in raport cu efectivul total al functionarilor publici din cadrul fiecarei autoritati sau institutii publice se stabileste prin hotarâre a consiliului judetean. De asemenea Hotarârea Guvernului nr-1084/2001, privind aprobarea Metodologiei de evaluare a performantelor profesionale individuale ale functionarilor publici, precum si de contestare a calificativelor acordate prevede la art.2 ca numarul maxim pentru fiecare clasa, in raport cu efectivul total al functionarilor publici se stabileste anual prin hotarâre a consiliului judetean.
Mentionam ca din totalul de 125 posturi ale aparatului propriu al Consiliului Judetean Mures, un numar de 104 posturi au fost aprobate ca functii publice prin hotarâre a consiliului judetean si avizate de catre Agentia Nationala a Functionarilor Publici, iar repartizarea acestora pe clase este cea prevazuta in anexa la proiectul de hotarâre.
Având in vedere cele de mai sus, se propune spre dezbatere si analiza proiectul de hotarâre privind aprobarea efectivului total al functionarilor publici din aparatul propriu al Consiliului Judetean Mures, pe categorii si clase profesionale.

DIRECTOR,
Ec. Bartha Iosif

VAZUT,
VICEPRESEDINTE
Groza Emil